Idag var han en tölthäst

Idag har det varit fantastiskt väder ute. Klarblå himmel och riktigt varmt, bara att njuta. Skönt att Guffi hade eksemtäcket på sig eftersom det kom fram rätt mycket insekter, men han såg inte ut att ha kliat sig något mer. Trots det fina vädret var det lugnt i stallet och inte många där. Gjorde iordning Guffi för ridning och gick ner till paddocken. Hade bestämt mig för att träna tölt idag, och bara tölt. Han verkade lite slö först, men piggnade till efter en stund. Började med att gå efter fyrkantspåret och hörnpasseringar vilket han gjorde väldigt bra idag. Lite volter och böjning, kolla så han var med mig. I torsdag när jag tömkörde satte vi ut koner till ett timglas och dom stod kvar så jag använde mig av samma övning idag. På kortsidorna flyttade jag bakdelen runt konorna och sedan snett igenom till andra sidan. Han lyssnade väldigt fint, jag behövde bara krama tygeln lätt för det mesta för att han skulle flytta sig. När det kändes bra tog vi tölt på diagonalen, saktade ner vid konen och flyttade runt dom två och sen tölt tillbaka på diagonalen. Kändes riktigt bra, lätt och han var med mig. Visst bröt han av till tölt ibland, slarvflyttade, dampskutt osv, men det kändes väldigt bra när det blev rätt iallafall. Han var lätt i munnen och kändes inte alls tung fram, vilket han känns lite det senaste. Han försökte dra tyglarna ut händerna på mig några gånger, men överlag gick det riktigt bra idag. Blev ett ganska kort pass eftersom det var så varmt. Avslutade med att rida en sväng runt på vägen. Galopperade och travade bort utan krav lite som belöning, väldigt flak galopp men ville bara att han skulle gå fram och inte försöka vända vilket gick bra. Skrittade resten av vägen och en liten galopp upp för backen.
 
Stretchade ordentligt idag och det märktes att jag slarvat för han var ganska stel när vi stretchade benen framåt. Sen stod vi länge utanför stallet, han åt de få små grässtrån han hittade och jag pratade med Anki och Marielle. Han stod väldigt lugnt och stilla, somnade nästan i solen. Anki berättade att Spes och Guffi hänger ihop väldigt mycket i hagen, precis som jag sett. Spes brukar inte låta någon annan äta för nära henne, men Guffi får gärna äta samma hötuss. Det är skönt att han fått sig en ny vän.
 

Kommentarer
Postat av: Fia - islandshippolog in the making

Kul det låter som att det går bra :D Var exakt är det som ni bor nu? :)

Svar: Idag gick det bra iaf, går väldigt upp och ner nu :) Jag bor i Sundsvall, Guffi bor 2 mil utanför i Kovland.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-04-21 @ 22:19:02 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - islandshippolog in the making

Jajo, dessa bergochdalbanor får man ju uppleva, hehe... Men ibland går det inte lika djupt, och ibland lite extra högt, får man ju också se som framsteg :) Okej :)

Svar: Ja, man får vara glad när det går bra och försöka se de små positiva sakernerna när det går dåligt :) Du kan följa med Camilla Hed 1 maj när hon ska hit och ha kurs :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-04-22 @ 13:14:30 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - islandshippolog in the making

Åh, det hade varit kul! Men tror jag har stallet då..

Svar: Har du stallet även på veckorna, det är ju en torsdag? :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-04-22 @ 21:07:01 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - islandshippolog in the making

Tyckte väl jag inte svarat! Trodde det var helgen, haha. Men, borde kolla det där :) Spec om hon åker med bil borde det ju gå... ;D haha

Svar: Du får kolla med henne :) Iofs brukar dom bo hos min stallägare så det kan ju bli lite krångligt kanske eftersom det är två dagar.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-04-26 @ 21:04:09 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Fia - islandshippolog in the making

Ah, trodde det bara var över dagen :/

Svar: Men du, du kanske kan åka med Hjalti någon gång när han ska sko för då tror jag han bara åker över dagen :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-04-26 @ 22:00:18 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Jenny

Koner är ju skitbra! Jag ska också införskaffa sådana, finns hur mycket övningar som helst man kan göra med dem :)

Svar: Gör det, jag tror Jula har billiga koner. De har iaf haft det förut :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-05-01 @ 15:25:40 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0