Lyrisk!

Igår kväll planerade jag att komma upp i tid idag och åka till stallet på förmiddagen, men när jag vaknade i morse och tittade ut försvann all inspiration pga det tråkiga vädret. Dimmigt, grått och blött, nä det gör mig faktiskt lite deprimerad. Men på eftermiddagen kände jag att jag ville nog åka ut ändå så jag körde i väg med min lilla bil som hatar fukt lika mycket som jag. Och den här dagen kommer jag sent att glömma.
 
Hämtade Guffi i hagen och idag följde han ganska lätt med mig in. Han stressade upp sig lite i stallet i början men lugnade faktiskt ner sig tillslut. Han som bara brukar stressa upp sig själv mer och mer. Hade bestämt mig för att tömköra i paddocken så gjorde iordning honom och gick ner. Började med att bara träna på att gå efter fyrkantspåret. Jag har nämligen upptäckt att vi har lite svårt för det, varför vet jag inte, men han vill gå innanför och när jag försöker korrigera krullar han ihop sig och böjer sig utåt. Det är extra svårt när vi tömkör eftersom jag inte har några skänklar utan bara kan använda tömmarna som tryck. Men tillslut fick vi till det, jag tror Guffi insåg att jag bara krånglade till det och gjorde det jobbigt om han gick innanför. Så sen kunde vi följa spåret som normala ekipage. La in volter i alla hörnen och böjde igenom ordentligt.
 
Sen tänkte jag att vi skulle prova tölta, bara lite, för det är inte alltid så enkelt men travspecialisten. Började korta skritten och när jag la på lite mer driv gjorde Guffi istället klokrena skänkelvikningar ut från spåret. Dagens första överraskning. Då visste jag iallafall att bakbenen var med. Vi höll på där ett tag med att försöka ta oss framåt istället för på tvären, men det blev bara trav när vi väl kom framåt så länge jag var bakom. Så jag testade på volt, nä han bara krulla ihop sig och trava. Då ändrade jag tömmarna så de gick igenom bettringen och tillbaka till gjorden istället. Sen gick jag lite på sidan om honom och plötsligt sa det poff och han flöt fram i...i ja tölt! Sänkt huvud, ryggen var med, högt uppe var den, och jag tror faktiskt han töltade i en liten uppförsbacke. Aaahhh! Från marken! Det var nog bland det bästa vi åstadkommit i töltväg. Och vet ni vad, vi kunde upprepa det i båda varven, både på lite rakare spår och på volt. Efteråt tog jag av tömmarna och han fick springa av sig i trav och vi fick faktiskt till en liten galopp också.
 
Efteråt kokade mina kinder och jag är fortfarande lyrisk. Vilken duktig häst jag har! Men nog fan var det jobbigt för oss båda. Synd bara att ingen annan var där som kunde föreviga detta åt mig. På vägen hem hade jag party i bilen och nu steker jag pannkakor, en riktigt bra dag blev det tillslut ändå!

Kommentarer
Postat av: Carro

Åh va roligt med tölten! :D

Svar: Ja! :) Nu hoppas jag vi kan få till det när jag sitter på också, har inte gett det något ordentligt försök än sen flytten :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-02-06 @ 17:29:47 / URL: http://whyevenbother.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ååååh, grattis till det framsteget! Gu va kul! :)

Svar: Tack tack, det känns så jäkla bra att han orkar från marken nu! Nu ska jag bara lyckas när jag sitter på också. Jag tror jag har lättare för att hålla kvar stödet från marken, tömmarna glider inte lika lätt ut händerna som tyglarna gör och han behöver stödet för att orka :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-02-06 @ 21:48:39 / URL: http://videungens.wordpress.com
Postat av: Mikaela

Grattis! Det är så häftigt att jobba med tölten i tömmar, måste ta och göra det jag med i veckan.

Svar: Tack :) Eller hur!
guffiframidfelli.blogg.se

2014-02-08 @ 19:45:25 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Johanna

Åh gud vad kul för dig! Det är så härligt när polletten trillar ner! Och jag måste hålla med alla andra att träna tölt med tömkörning är verkligen en dunderhiss!

Svar: Tack! Det är verkligen roligt och bra sätt att träna den när man kommer på hur man ska göra :) Guffi väljer ju helt traven så det är inte det lättaste. Men man ser tydligt om hästen har med sig baken, trampar under sig och höjer ryggen :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-02-10 @ 21:18:14 / URL: http://islandshastpanaset.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0