Flytt och ihopsläpp

Nu är Guffis flytt avklarad. Det var verkligen tråkigt att behöva flytta honom från det gamla stallet. Vi åkte ner i fredags mitt i allt snöade, hade en mysig kväll tillsammans med Frida och Helen och hästarna. Vi kommer så klart fortsätta träffas, de blev ju min andra familj och vänner för livet. I går började färden norrut. Vi backade transporten mot stalldörren och vet ni vad? Guffi gick på efter max 10min! Vi har helt klart hittat ett system som fungerar. Första gången tog det ju två timmar innan han gick bra. Sen blev det dock lite krångel för vi var tvungen att byta tillbaka till mammas bil eftersom den inte orkade backa transporten mot stallet i snön. Och Guffi gillar inte att stå i transporten när den inte rör på sig. Men rullar man så står han helt stilla. Så vi hade fullt upp så fort vi behövde toapaus, mat eller tanka. En fick gå in och göra det som behövdes och den andra körde runt runt på parkeringen. Fullt normalt kändes det... Jag satt på nålar hela vägen, men hela vägen upp till Gävle var det iallafall sol. Sen kom snön vid Hudik och en stund såg vi inte vägen. Nä, det där vill jag inte göra om.
 
Det tog bara 6 timmar att köra upp och Guffi blev väldigt glad av att få komma ut. Han fick gå runt i paddocken en stund medans vi packade ur bilen. De andra hästarna var väldigt nyfikna och han lugn men intresserad av vad som hände runt omkring. Skönt med en stor upplyst paddock! Sen fick han stå inne i natt med sällskap av Frej. Han verkade ha hållt sig lugn hela natten trots att han är så ovan att stå inne och brukar köra racerbanan, men det hade han inte gjort. Vad nog skönt att få slappna av efter resan. Sen åkte jag och mamma och hämta min bil, skottade in den på sin parkering och köpte pizza, innan jag tog en varm dusch och sov som en stock.
 
 
Idag blev det en tidig morgon för en halvdöd Frida. Guffi var glad över att få komma ut men sen blev det lite jobbigt när han släpptes ihop med stona och den treåriga valacken Soldán. Soldán har varit lite utanför i flocken, så han tog sin chans och blev Guffis nya plåster. Han skulle helst sitta ihop med Guffi om han kunde såg det ut som och blev väldigt glad över att få en killkompis. Guffi ville gärna äta hö, då skulle Soldán äta av höt som hängde ur Guffis min. De andra brydde sig inte så mycket. Ledarstot Nina visade tydligt vem som bestämde sen flyttade Guffi på sig när hon varnade. Klok häst har jag iallafall med mycket tålamod när det gäller dom små. Tvåriga Iza var nyfiken och ville vara med men pep så fort hon kom för nära grabbarna. Hon och Guffi har precis samma färg, så i början när de sprang var det svårt att se vem som var vem i snöyran. Jag gick in och mockade och fixade i stallet i en timme. När jag kom ut var Guffi svettig och Soldán höll fortfarande på med honom, men när jag åkte stod de och åt ur den gamla högen med hö och de andra hästarna ur den nya balen. Jag har spenderat resten av dagen i soffan halvsovandes.
 
Här kommer lite bilder från ihopsläppet. Det toksnöade så det var rätt svårt att fota, men några bilder blev helt okej.
 
Typiskt att kameran skulle fokusera på snön. Saga står i bakgrunden.
Här har vi lilla Iza
Som ni ser, rena rama plåstret!
Vilken stilig häst jag har, den där ryggen skulle man ju alltid vilja ha! Han ser ju nästan inte tjock ut heller.
Vad pysslar Soldán med?
Här har vi Spes, Iza, Saga och Morgunstjarna sticker ut där bak.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Åååh, härliga bilder! Vilket gulligt plåster han fått ;)
Skönt att resan gick bra, tänkte på er under dagen och hoppades att allt flöt på bra. Men jag var tvungen att skratta lite åt "bara 6 timmar" :p

Svar: Tack! Han är rätt söt men en riktigt irriterande skitunge verkar det som :)Haha, ja men det kändes som att det skulle ta en evighet att komma hem men 6 timmar var ju inte så mycket egentligen med tanke på vädret :) Är fortfarande helt slut i kroppen, usch det där vill jag inte göra om!
guffiframidfelli.blogg.se

2014-01-19 @ 22:39:34 / URL: http://videungens.wordpress.com
Postat av: Yrsa | Wild hoofbeats

Vad söta dom är! :) Skönt att det gick bra med ihopsläppet :)

Svar: Dom var rätt söta tillsammans. Ja, han är ju en klok herre den där Guffi :) Fast idag var Guffi riktigt less på Soldan och lät han inte alls komma nära och gjorde han det stegrade han och skrek, sen gömde han sig bakom vindskyddet :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-01-20 @ 16:46:27 / URL: http://wildhoofbeats.blogg.se/
Postat av: svea-karin

men gud saga ser preeeecis ut som en häst vi hade förut, vet du vad hon heter mer än saga? :)

Svar: Hon heter Saga från Allerbäck :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-01-20 @ 21:46:14 / URL: http://karinmattson.blogg.se/
Postat av: svea-karin

men skämtar du!? Det är ju min uppfödning!! :D

Svar: Skämtar du? Vilket sammanträffande! :) Soldan och Iza hennes avkommor. Har hon alltid varit så hård i huvudet eller hur man ska säga? :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-01-20 @ 22:29:32 / URL: http://karinmattson.blogg.se/
Postat av: svea

Men åh vad roligt! :) var står ni nånstans?

Hon är ju en fuxdam med en mamma som hade 9 i vilja så nog har hon väl alltid varit lite hård men har man bara henne med sig så är hon helt underbar! :) tävlade henne några ggr, helt fantastiskt fin häst, när hon själv ville :D

Svar: Vi har flyttat upp till Sundsvall, så han står nu 2 mil utanför hos dom som äger Saga :) bjarmegard.se kan du titta på :)
Jag har ridit henne två gånger och jag tror man måste lära känna henne bättre för att man ska få med sig henne, men helt klart en rolig häst :) Mycket åsikter!
guffiframidfelli.blogg.se

2014-01-24 @ 15:29:14 / URL: http://karinmattson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0