En riktigt vårlik dag

Idag blev det en uteritt med räsertanterna igen, jobbigt sa Guffi men kämpade på. Det är iallafall bra för konditionen och fettförbränningen. Han är så rolig ibland när man rider med andra. Vi galopperade, vi låg i mitten och Nina kommer upp på sidan om oss och Guffi saktar ner till trav. Hallå? Han vill verkligen vara sist så han till och med låter andra gå om. Hur många hästar gör så egentligen?
 
Vi red iallafall över stora vägen och försökte hitta något sätt att komma runt, men det slutade med att vi våldgästade en gård med tre överlyckliga kor. Guffi var väldigt skeptisk och hade nog gärna sprungit raka vägen hem därifrån om han fick välja. Vi fick vända istället och red till den söta åsnan som Guffi mycket hellre ville bli kompis med. På vägen hem igen red vi över en åker där det går en skoterled men vi hamnade lite fel så vi fick öva lite dikeshoppning.
 
Han gick iallafall ganska bra idag, kändes lite trippig, stum i steget i början men jag tror det beror på barmark och att han fortfarande har broddarna på. Det är ju is på vissa ställen fortfarande. Han bjöd på mycket fin trav idag och en stund sänkte han sig nästan med nosen i backen av sig själv. Galopperade mycket i olika tempon och lite tölt fick vi till när de andra tog det lite lugnare. Vi måste öva på den ökade tölten om vi ska hänga med det där två i tölt. Vissa stunder drog han mig dock ur sadeln, blev hård i munnen och några försök till att gå hemåt i korsningar, men äh, allt kan ju inte vara bra.
 
Det otroligt fina vädret vägde upp också. Solen sken och det var riktigt varmt idag, till och med för mig. Svampade av Guffi lite efteråt faktiskt och han såg ut att tycka det var väldigt skönt. Det blir varmt med all den där pälsen. Vi stod ute och borstade hästarna. Guffi tog så klart en chans att gå tillbaka till hagen men annars stod han snällt stilla eftersom han fick stå lös. Men jag vill inte ha det så här varmt än, då blir eksemperioden så lång. Så jag ser framemot snön som ska komma i helgen. Fast det hade kunnat få vara lite varmare längre så en del insekter vaknar och dör av kylan sen, så man blir av med några.
 
TröttPuffe efter ridturen

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag hoppas också att insekterna vaknar och sedan dör en obehaglig död av en köldknäpp!

Svar: Dö dö dö :D
guffiframidfelli.blogg.se

2014-03-16 @ 21:01:08 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0