Stress och tjurPuffe

Ja, det var lite sån han var idag. Först var han stressad och skulle inte gå in i stallet. Odinns ägare var i stallet med sällskap, man, barn med cykel, hundar och hemska koppel som lät. Människorna och hundarna var inte så farliga men det där kopplet var livsfarligt! Sen kunde han inte stå stilla i stallet. Men han var skitig så han fick träna tålamodet en stund innan vi kunde gå ut. Hade tänkt träna uppsittning och prova det nya bettet från marken, men jag la uppsittning åt sidan. Det blir inte bra när han är på sånt där humör helt enkelt. Så det blev "ridning från marken" istället.
 
Började med att bara skritta fram och hålla oss på spåret, kolla av styrning osv. Upptäckte jag kunde lägga tygeln mot halsen och trygga på bogen eller det jag nådde så svängde han ifrån trycket. Han lyssnade faktiskt väldigt bra på det och jag ska ta med mig det upp på ryggen sen. Det är svårt att ändra sig när man från man var barn lärt sig att styra med händerna, men jag försöker. Detta kommer underlätta ridningen utan bett också. Sen gick vi in på en fyrkant och flyttade bakdel runt koner. Gick bra så länge han inte blev uttråkad och antingen slarvflyttade eller bara stövlade på och slutade lyssna. Han kan ju, men man kan ju försöka slippa jobba. Lite haltträning blev den sen innan vi provade lite tölt, han kastade en del med huvudet. Antingen var det dåligt med ork eller bettet, det återstår att se när vi använt bettet lite mer.
 
Han fick sen trava och galoppera lös. Hade inte stängt paddocken och först gick det jättebra, han sprang bara förbi öppningen utan några tendenser till att springa ut. Tills räven bakom örat tittade fram och han tyckte att han gjort tillräckligt... En skrittur upp till stallet och ner till paddocken igen resulterade det i. Han fick springa lite till innan vi stretchade. Lite tjurig blev han på slutet och sen stod han och såg puttig ut när jag försökte fota bettet. Om bettet blev en hit eller inte återstår att se, men idag kändes det okej iallalfall.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

En annan hade nog blivit bra mycket mer stressad av folk och fä, men koppel kan väl också vara farliga ;)

Svar: Haha ja man kan ju tycka det, men han hade nog aldrig mött en hund i flexikoppel som sprang fram och tillbaka förut så det blev lite för mycket för hästpojken :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-03-30 @ 22:30:36 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0