Fortsatt träning

Jag halkar lite efter med inläggen så nu blir det uppdatering om igår igen. Eftersom Evelina tyckte jag skulle rida lite oftare i paddock, oftast har det blivit max 1 gånger per vecka så blev det ridning i paddocken igår igen. Vi övade på samma sak som under lektionen och i skritten fungerade det väldigt bra. Vi båda hade lärt oss övningen och skänkeln var inte drivande eller flyttade, utan böjande. Riktigt bra gick det i skritten. Värre var det i högre farter men vi fick igenom det en halvt varv i det svåra varvet vänster. Ett halvt varv är ganska lång bit för oss just nu så det kändes väldigt bra. I höger var det faktiskt svårare, han stressade upp sig mycket mer och rusade mycket, men jag försökte vara konsekvent med att skänkeln inte betydde öka och lättade därför inte på trycken när han rusade och till slut gick det några steg så vi avslutade där. I det varvet fick jag tänka mycket på min lättridning också, men det är himla svårt med allt på samma gång. Skrittade av ute på vägen och när vi kom till korsningen hade det vuxit upp en hemskt farlig hög med saker som vi så klart skulle förbi, men Guffi trodde så klart den skulle äta upp oss. Sen slappnade han inte riktigt av resten av vägen tillbaka.
 
Han gick in i stallet på en gång igår men han blev lite stressad när vi stått inne ett tag. Eftersom jag kom till stallet precis när de skulle få eftermiddags hö fick inte Guffis flock något, utan jag gav det när jag riditi klart så även han skulle få äta. Många glada och hungriga hästar mötte oss i hagen och blev glada när jag la ut hö. Efteråt började det klia på min handled, så på lördag när jag ska ge dom får jag se till att ha något som täcker ärmarna bättre. Händerna var det lugnt med iallafall. Guffi och Spes stod så klart och försökte äta samma hötuss, bästa vänner som dom numera är.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ett halvt varv är faktiskt riktigt bra jobbat! Det är svårt i början, men nu när ni har verktygen och vet vad ni ska öva på så kommer det nog gå lättare och lättare.
Gullig bild förresten! Önskar att mina hästar var så goda vänner, men jag får nog vara glad att de accepterar varandra... ;)

Svar: Det blir ju lättare när vi båda lär oss med tiden, så det är bara att träna vidare :) Men jag misstänker också att det kanske sitter något i kroppen på honom, han får massage imorgon så får vi se sen. Han kan liksom onormalt stel i traven.Han är en riktig tjejtjusare Guffi, han har så lite hinstfasoner för sig som en valack kan ha och blir alltid vän med något litet sto som han sedan alltid står bredvid i hagen :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-05-14 @ 10:52:33 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0