Ridning i spöregn

Hade planerat in ridning i paddocken idag innan hovslageren kom. Men precis när jag skulle åka bokade vi om till imorgon. RIdning blev det iallafall och otur nog i världens åskskur. Jag var dyngsur när vi var klar och jackan som inte är vattentät hade klistrat fast på armarna. När vi väl hade avslutat och gått upp till stallet slutade det strax efter så klart.
 
Ridning gick väl helt okej. Fortsatte träna på att han ska böja sig runt skänkeln och det fungerar riktigt bra i skritten, men det är fortfarande svårt i högre hastigheter. Men jag kom på hur jag ska göra när vi tar trav eller tölt för att han inte ska skjuta in bogen. Jag ska helt enkelt fortsätta rida och inte koncentrera mig på att byta gångart så att säga. Jag släpper liksom det andra just då och då är det inte konstigt att bogen var iväg. Höll på där på volt ett tag och han släppte faktiskt efter bra en kort stund i varje varv så då avslutade vi den övningen där. VIll inte tråka ut honom med det där för länge.
 
Töltade sen på långsidorna, tog ner i hörnen, böjde med skänkeln igen den, skitt på kortsidan och böja genom nästa hörn innan vi tog tölt igen. Han var inte alltid med och då blev det en liten volt i hörnen, om han inte böjde eller ilade iväg och tog tölt innan jag bad om det. Han bröt av till trav en del också men fick tillbaka tölten ganska lätt. Avslutade med lite galopp där han gärna genade på kortsidan hur mycket jag än försökte. Vi får träna på det där. När det sedan kom en ordentlig åska hoppade jag av och skrittade av från marken. Jag är rädd för åska men inte Guffi som tur än, men min spändhet smittar av sig så det kändes liks bra att avslutade där fast det bara blev galopp i ett varv.
 
Eftersom min bil inte startade igår hade jag mammas idag, så efter stallet åkte jag till henne jobb och tränade på deras gym en stund. Kände mig riktigt hurtig! Men jag är faktiskt inte särskilt trött nu. När jag kom hem kom Linneas pappa och kollade på bilen åt mig och efter en del pill och startkablar så startade den igen. Tur man har en ambulerande bilmekaniker när man behöver hjälp.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Man behöver inte vara åskrädd för att det ska vara en god idé att hoppa av när man är ute och rider, jag hade gjort samma sak.

Svar: Otur nog kom det ju ingen mer åska efter det där så jag hade kunnat rida lite till egentligen, men så blir det ibland :)
guffiframidfelli.blogg.se

2014-05-21 @ 11:20:39 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0