Pärlor i fötterna och skrämmande händer

Idag var det dags för kurs för Malin Bengtsson och vad roligt det var. Vi hade otur med vädret, regn nästan hela dagen och blåste rätt rejält på eftermiddagen men det glömmer man lätt när man sitter där på hästen. Första lektionen red jag med Frida som red Salka åt Karin. Så vi var Frida lila och Frida blå så vi skulle veta vem hon pratade med. Jag fick börja med att tänka att jag har pärlor i fötterna som jag måste balansera, inte trycka ner hälen för långt eller stå på tå. Gjorde detta i trav och sen även i galopp och så fort hon ropade pärlor kom jag ner i sadeln och kunde rida ordentligt. Sen var det fjutt i Guffi. Vi red på en fyrkant med fyra koner, Guffi kom på direkt att han skulle flytta bakdelen runt dom och när vi sen skulle övergå till att flytta framdeln runt var det omöjligt. Tidigare har han knappt kunnat flytta bogen från marken så att göra det från ryggen har vi inte riktigt kommit till än. Han förstod alls inte alls utan vi fick backa några steg. Men det gick inte att göra vid konerna för då trodde han vara att det var rumpan som skulle flyttas så det blev lite huller om bullar. Problemet var bara att han skulle stanna först och sen flytta, men inte ville man stå stilla inte. Fast om man fick stå nära nära Malin gick det faktiskt helt okej, fast det var ju inte helt rätt. Men han började förstå lite grann i slutet. Lite tölt blev det också.
 
Sen hade vi lunch och teori. En otroligt god efterrätt fick vi, amerikansk jättecookie. Vi var tvungna att säga tre bra saker om oss själva som ryttare, låter kanske inte så svårt, men när man väl sitter där var det inte lätt. De andra höll med om att mitt stora tålamod var den första, de andra två fick bli bra balans och att jag är lugn. Sen fick vi göra massa stretchövningar, mest fokus på höfterna. Det blev mycket aj och oj, men det kändes väldigt rörligt och bra efteråt.
 
Passet på eftermiddagen red jag med Marianne och Frodi. Då hade det börjat blåsa ordentligt så när jag skulle lägga tyglarna över huvudet på Guffi kom det en vindpust och skrämde upp honom. "Du ska nog började från marken" sa Malin då och jag kändes hur skönt det var att hon såg den reaktionen och inte bara hoppa upp och rid för det är kurs, för det var precis vad jag tänkte också. Så jag red från marken och fick honom att flytta bogen och det gick riktigt bra. Sen hoppade jag upp och när vi skulle flytta där insåg Malin att Guffi tror att så fort jag tar i höger tygel ska han flytta bakdelen och när jag tar en ledande tygeltag, alltså tar ut handen mer än 30cm så tyckte han det var jätteläskigt. Vilken resulterade i att han vill springa ifrån min hand...det går ju liksom inte. Så jag skulle provocera fram detta på en liten volt och göra stora ledande tygeltag och försöka få min kropp att inte instinktivt ta in handen så fort han blev stressad av den. Vänster hand var inte alls lika farlig. Efter ett tag var det inte alls farligt längre och då kunde jag ta ett ledande tygeltag, lägga lite vikt i stigbygeln och flytta bogen med det andra benen och vips så fungerade det. Sen kunde vi till och med göra det i tölt, på en fyrkant! Jag har dansat av glädje här hemma, vi kan äntligen träna tölt på riktigt. Han kastade sig faktiskt inte ner i trav en enda gång under eftermiddagspasset, vad glad jag är! Men han fick ett damputbrott i slutet, jämfota hopp rakt upp med lite stamp i marken. Marianne och Malin stod och gapade och undrade vad vi höll på med, och jag bara skrattade och berättade att så göra han när han blir arg och frustrerad av att det är jobbigt. Tydligen har jag stallet personligaste häst och han verkar gilla Malin, han vill gärna mysa lite med henne om han får. Jag är varm och glad i hela kroppen av lycka efter den här dagen! Hon är magisk Malin.
 
Det blev ett långt inlägg det här, hoppas ni orkar läsa. Blev inga bilder idag eftersom det regnade så mycket.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hmm, låt mig gissa, du var lila Frida va? ;)

Hur som helst, det låter som en väldigt lärorik dag! Det där med pärlor i fötterna verkar som ett synnerligen bra tips, jag tenderar också att göra lite allt möjligt med mina fötter när jag ridet :P

Svar: Haha exakt :D Den andra Fridan är som jag fast turkos, måste vara nåt med namnet.
Det var ett väldigt bra tips. Så fort jag fick fötterna rätt så blev sitsen rätt också, att något så litet kan göra så mycket :)
guffiframidfelli.blogg.se

2015-04-12 @ 23:14:38 / URL: http://videungens.worpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0