Jag ville dansa!

Igår blåste det halvstorm här och hovslagaren kom och la om skon han böjt till i tisdag. Det hade växt så lite att han tyckte det var onödigt att sko om, så vi väntar några veckor till. Gårdtomten hade iallafall gjort ett bra jobb, bara 3mm sne var skon, så han kan man anställa igen vid behöv.
 
Även om det tog i och blåste som tusan ibland gjorde jag iordning Guffi och gick ner till paddocken. Vi kunde iallafall försöka och se hur långt vi kom med targetträningen. Han hoppade till både för det ena och det andra på vägen ner. I paddocken ville han gärna stå med rumpan mot blåsten. Började från marken, nemas problemas. Han böjer sig till och med och leter efter handen utan att den är där. Sen vågade jag mig upp till att hänga över och det gick också! Så tillslut vågade jag mig upp i sadeln och vad glad och stolt över mig själv jag var. Att jag vågade prova, och att det gick så bra trots hårda vindar och en liten skvätten Guffi. När vi höll på var han faktiskt helt lugn, jag tror han glömde bort allt det andra och letade efter godiset och förhoppningsvis min hand. Jag ville dansa! Tänk vad bra det kommer gå när det inte är storm ute.
 
Han fick springa lite löst och vi tränade lite på vänd på kommando men det gick inte jättebra den här gången, han bytte varv lite när han ville istället. Men man kan inte få allt på samma gång.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0