Välkommen hösten

Det går lite upp och ner just nu, träningen blir lite sporadisk efter ork och väder men när den blir av så går det bra. Alla blodiga sår han hade fått i ansiktet för någon vecka sedan har börjat läka och pälsen har börjat komma tillbaka. Han såg hemsk ut, som att han slagits med ett köttätande monster. Det kallare vädret välkomnar jag gärna.
 
I söndag var jag och Nathalie ute och red. Regnet vräkte ner när jag var hemma, men det slutade när jag kom till stallet och vi klarade oss undan. Solen sken till och med en stund. Det gick riktigt bra, Spes och Guffi är ju som ett gammalt gift par ibland och surar den ena så surar den andra. Försöker den ena vända så försöker den andra, men jämfört med tidigare gånger var deras försök inte så inlevelsefulla. Någon liten krumbukt och volt och sen gick vi framåt igen. Mycket galopp och tölt blev det och Guffi bjöd på tölt i lång låg form. Ja alltså lång låg för att vara honom då så klart. Men det är första gången på uteritt! Tölten har alltid gått lättare ute men han har inte sökt sig neråt så långa stunder tidigare. Spes galopperade om oss en gång också, och jag vill skratta varje gång det händer åt min knäppa häst. Han saktar ner och släpper förbi alla som är på väg om, man skulle kunna kalla honom för en riktigt gentleman. Är det något han helst slipper så är det att ligga först, helst ska han vara längst bak om man är fler än två.
 
Det har varit en ganska stressig tid men mycket att göra det senaste. Jag ska nämligen flytta igen. Lägenheten jag flyttade till i somras vill jag inte bo i och har knappt varit där den senaste tiden pga personliga skäl. Så till helgen blir det flytt till en ny lägenheten som det känns så mycket bättre att vara i. Den är mindre, mycket mindre, men jag behöver inte så stort när jag är själv och dessutom har jag en stor inglasad balkong. Förhoppningsvis lugnar allt ner sig snart så jag kan få lite ro i både kroppen och hjärnan.
 
På torsdag ska vi börja rida för Evelina. De kommer bli lektioner varannan vecka, 6 gånger här i höst. Ska bli skönt att få hjälp med jämna mellanrum, men det ska också bli intressant att se hur vi klarar av att rida med tre andra samtidigt. Det var många år sedan sist och eftersom Guffi ska ha koll på allt och alla måste jag träna på att stänga av omgivningen, för då gör även han det.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hoppas allt kommer kännas bra i nya lägenheten. Man ska absolut inte bo någonstans där man inte trivs, hela livet påverkas av det.

Skönt att Guffis sår läkt, jag förstår din sommarvånda.

2015-09-24 @ 22:42:15 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0