När det bara kan bli bättre

Den här dagen började i botten. Min lilla bil ville inte starta, så jag blev lite sen ut till stallet där Frida väntade. Hon hade en förskräcklig huvudvärk. Vattnet i stallet hade frusit och när vi väl kom ut ur stallet redo för ridning och Helen skulle dessutom fotografera oss, så snöar det så klart! Men jag kan säga så här, det blev bara bättre efter det. Det slutade snöa när vi väl kom ut på åkern och nu ikväll med lite hjälp från sambon som skrattade åt mig så starta faktiskt bilen.
 
Guffi var väldigt pigg och sprang som en tok. Inte okontrollerbar men bromssträckan lite lång ibland. Men ibland får man låta han ha det så där roligt, för det hade han verkligen. Han ville bara springa mer och mer! Vi nästan låg ner i kurvorna kändes det som. Bra konditionsträning blev det iallafall, vilket han behöver. Helen fotograferade oss när vi red som sagt, några bra blev det nog. Det blev mest bus, men fick till lite fin form i traven, men stora höga kliv och ordentligt arbete med ryggen. Även i galoppen gick det bra när vi tog det lugnt, men för att Serstök skulle ta galopp var jag tvungen att gasa på och då tappar vi formen och allt det där. Att tölta var bara att glömma där i snö, det orkar han inte. Men när vi kom ut på vägen igen och Frida fotade oss lite snabbt, då kändes det väldigt bra! Stadig i formen även idag, på en lagom nivå för oss i nuläget, även om den kanske ser hög ut för andra. Energi hade han fortfarande och rumpan var med hela tiden.
 
Efteråt blev det motorsågsträning, coollugn Guffi som inte brydde sig alls. Han stod mest och flåsade bara. Vi skulle gå upp i skogen ovanför stallet för att se om det går att rida där och Vindur följde med, vi gick allihopa. Och vi kommer runt en lite liten sväng, men alla jäkla diken sätter stopp. Visst är det frusit men hästarna går igenom ändå så det är bara att vänta till våran när det torkat upp. Riktigt tråkigt, men vi får väl leva med det.
 
Här kommer några bilder.
 

Kommentarer
Postat av: Josefine

vad han ser ut att vara fin i hullet! :D Rund och gosig inte så uppdragen buk längre! :D

Svar: Tack! Vad roligt att du säger det :) Jag tycker själv det är så svårt att se sånt där.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-01-20 @ 19:03:36 / URL: http://Isbitarna.se
Postat av: Alexandra

Ser riktigt fint ut :)

Sv: Det är nog det bästa ja. Tack ska du ha

2013-01-20 @ 20:18:34 / URL: http://barefootangel.blogg.se
Postat av: Carro

Va kul att se ridbilder!
Ska nog försöka få till ridbilder på Kelda någondag.. Eller en film!
Härligt att ha tillgång till en äng att rida på :)

Svar: Tack! Det måste du verkligen göra så vi andra kan få se hennes utveckling också :) Ja, det är verkligen härligt med åkrarna vi har runt stallet.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-01-20 @ 23:52:56 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Ser fin ut! Tycker formen ser bättre ut (svårt från en bild men) när jag tänker tillbaka på filmen, härligt :)

Svar: Tack! Den känns mycket stabilare, den är inte upp ner upp ner hela tiden så styrkan börjar nog komma nu :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-01-22 @ 23:18:11 / URL: http://meistaraverk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0