Jag vill ha vinter nu!

Nu lär väl någon halshugga mig och testen tycka att jag är dum i huvudet. Men nu är det faktiskt så att jag är otroligt less på allt som hör sommaren till när man äger en eksemhäst och dessutom själv blir uppäten av alla bitande insekter det finns i avlånga land. Mygg, knott, broms, flugor, eksemtäcken hit och eksemtäcken dit, laga, byta, leta delar, tvätta, stå ut med stanken, salvor och smörjor, kladdig häst från svansrot till näsvingar men som ändå är krustorr, kli, kli, kli, smörja, spraya, pengarna rakt ner i ett svart hål, kli, kli, kli, slita sig i håret, gtåten i halsgropen, ångesten för man gjort något annat en ynka dag och hästen har kliat sönder sig, hålla koll på vädret, för varmt, trött häst, för regnigt, för fuktigt, sönder kliad häst, arg häst som har ont för att han kliat sig, trött matte, trött häst, trött trött trött kli kli kli.
 
Jag skulle kunna fortsätta länge till men ni kanske förstår. Nu vill jag ha -15, en meter gnistrande vit snö och strålande sol. Åh vad jag längtar! 
 
Jag älskar min häst. Men jag hatar hans eksem. Skulle han inte vara den viktigaste i mitt liv eller rättare sagt, mitt liv, hade jag inte orkat. Jag skulle göra allt för min Puffe och det är därför jag fortsätter fast jag inte orkar och bara vill somna och vakna när vintern har kommit. Sommar är verkligen inte våran grej, vi mår båda två så mycket bättre på vintern. Visst fan kan det vara kallt, men det gör inget när man kan galoppera i nysnö och värma händerna under manen som faktiskt är någolunda lång när det växt ut igen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna Dahlin

Håller delvis med :) vintern är fantastiskt vacker, särskilt i skogen från en hästrygg!! Snaaaart kommer den! Håll ut

Svar: Bland det bäst som finns är ju att galoppera i pudersnö, hur kan man inte gilla vintern då? :)
guffiframidfelli.blogg.se

2015-08-29 @ 11:32:49 / URL: http://yogachandra.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag förstår verkligen hur du känner, även om jag inte har det så illa. Stackars dig och stackars Guffi! Men snart kommer vintern, det är ju tur att ni bor norröver så den kommer tidigare till er.

Svar: Nu har vi det höstkallt och kyligt och det känns redan bättre, men än vill jag inte ropa hej. Guffi ser dock ut som att han slagits med ett köttätande monster i ansiktet, men det läker väl till slut det också :)
guffiframidfelli.blogg.se

2015-09-05 @ 10:16:22 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0