Malinkurs 10 april

Det är redan två veckor sedan till kurs, vad tiden går fort! Det är iallafall alltid lika roligt när Malin kommer även om det ibland är rätt jobbigt också. På förmiddag fick vi börja med halsring, gjord av ett gramskaft. Skritt, halt, backa. Fy fan sa Guffi och stängde av. Det blev lite för mycket, om jag bara sa "back" gick det lättare för det har jag lärt honom från marken. Så jag fick istället göra samma sak fast som vanligt. Med röst, säte och tygel. Då såg Malin att Guffi inte stannar rakt när vi gör halt. Nä, så har han alltid gjort och att göra halt och stå still är jäkligt svårt. Så länge jag inte har helt långa tyglar och använder rösten bara, då kan man stanna rakt. Så vi spenderade resten av de 45 minuterna med att försöka göra raka halter. Så fort rumpan åkte ut, eller bogen eller någon annan kroppsdel flöt iväg, då fick vi inte stanna, det var bara att fortsätta framåt. Skritt långsammare och långsammare och tillslut, efter sisådär 2 varv runt paddocken fick vi till en rak halt. Och sen var det bara att börja om. Jobbigt men oh så nyttigt för oss.
 
 
På eftermiddagen fortsatte vi på samma spår men la till stampskritt och tölt också. Vi red på en stor volt runt Malin. Först skulle vi skritta så långsamt vi bara kunde och tillslut göra halt, en rak halt så klart. Efter det skulle vi skritta så fort vi kunde, stampskritt och sen smyga upp i tölt en bit och sedan ner i skritt och skritta så långsamt vi bara kunde igen. Med samma böjning genom hel kroppen. Det tog längre tid för oss att få till en bra halt än för Nattis och Isold som red med oss, så ibland kom de och körde om oss och så klart tyckte Guffi att vi borde hänga på, men han skötte sig ändå bra. Ett och annat grymtande kom det från honom. Rolig och nyttig, men jobbig övning för herrn som inte gillar att samla ihop sig. De enda protester han bjöd på var faktiskt grymtandet så jag tror han tyckte det var en rätt bra grej att syssla med ändå.
 
Här är några bilder från andra lektionen och en film som Maria var snäll att filma åt mig.
 
 
 
Första klippen är den långsamma skritten på väg till halt och en halvt okej halt. Han skjuter ut rumpan väldigt smidigt precis när vi stannat. Mitten klippen vet jag inte riktigt vad vi gör, men jag tror vi skulle ha skampskrittat då och sen är det en kort bit i tölt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0